L-test

TXT_PORT_M_SZEP: Tisztelt Munkáltató!

TXT_PORT_M_SZEP:

Év végéig nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni a SZÉP-kártya juttatás után

 

Tájékoztatjuk munkáltató partnereinket, hogy a 2020. május 22-én megjelent 225/2020. kormányrendelet a korábbi 2020. június 30-i határidőt meghosszabbítva egészen 2020. december 31-ig mentesítette a SZÉP-kártya juttatást a szociális hozzájárulási adó fizetés alól.

Ez alapján 2020-ban a következők szerint alakul a SZÉP-kártya adózása:

 • 2020ban a SZÉP-kártyára béren kívüli juttatásként adható éves keretösszeg:
  • a költségvetési szervek esetében 400 ezer forint,
  • minden más munkáltató esetében 800 ezer forint.
 • SZÉPkártya zsebeire béren kívüli juttatásként utalható keretösszeg:
  • szálláshely zseb: 400 ezer forint
  • vendéglátás zseb: 265 ezer forint
  • szabadidő zseb: 135 ezer forint.
 • A juttatás után 15% személyi jövedelemadót kell fizetni.

OTP Pénztárszolgáltató Zrt.


Tájékoztatás az OTP SZÉP kártyákkal kapcsolatos díj terhelésének átmeneti felfüggesztéséről

 

Tájékoztatjuk munkáltató partnereinket is, hogy a koronavírus miatt kialakult globális járványhelyzetre való tekintettel 2020. áprilisban és májusban nem számítjuk fel az érintett kártyabirtokosaink számára a 2017-ben az OTP SZÉP kártyákra utalt és még fel nem használt juttatások után fizetendő 3%-os havidíjat. Ezzel a lépésünkkel szeretnénk támogatni kártyabirtokosainkat, hiszen a juttatások felhasználási köre jelenleg jelentősen korlátozott.
 

Tájékoztatás az Azonnali Fizetési Szolgáltatás indulásáról

2020. március 2-ától jelentősen megújult az elektronikus banki átutalások kezelése Magyarországon, mivel a legtöbb átutalás egy új, a korábbiaknál sokkal gyorsabb csatornán, az ún. Azonnali Fizetési Szolgáltatás keretében történik.

Az újítás lényege, hogy az

 • elektronikus felületen,
 • forintban vezetett számláról, belföldön vezetett számlára indított,
 • legfeljebb 10 millió forint összegű,
 • egyedi (nem kötegelt/csoportos),
 • jövőbeni értéknapot nem tartalmazó

átutalások az év 365 napján, a nap 24 órájában az indítástól számított néhány másodpercen belül teljesülnek, azaz rendelkezésre fognak állni a címzett fél számláján.

Az azonnali fizetési rendszerhez a SZÉP-kártya is csatlakozott, azonban a termék jellegzetességei miatt az azonnali fizetések kapcsán életbe lépett változások közül csak egy érinti a SZÉP-kártyát, mégpedig hogy a munkáltatói utalások a korábbiakhoz képest gyorsabban fognak megérkezni a munkavállalók SZÉP-kártya számláira, ha az utalás megfelel a fent felsorolt feltételeknek.

Az OTP Pénztárszolgáltató az elutalt juttatásnak a munkavállalók nálunk vezetett SZÉP-kártya számláin történő jóváírásért felel, ezért ha munkáltatóként a tranzakció indításával kapcsolatos kérdése van, kérjük, hogy első lépésben érdeklődjön számlavezető bankjánál.

Amennyiben az Ön, mint munkáltató számlavezető bankja az OTP Bank, az azonnali átutalásokról itt olvashat részletes tájékoztatást.

Az azonnali fizetésekkel kapcsolatos, SZÉP-kártyát érintő további információkat a Gyakran ismételt kérdések között találhat.
 

Általános információk

Munkavállalói számára az OTP SZÉP kártya három alszámláján biztosíthat béren kívüli juttatásokat. 2020-ban a szálláshely alszámlára évi 225 000, a vendéglátás alszámlára évi 150 000, a szabadidő alszámlára évi 75 000 forint értékben adható kedvezményesen adózó béren kívüli juttatásként (17,5% SZOCHO + 15% SZJA, összesen 32,5%).

A kártyabirtokosok a szálláshely alszámlát szálláshely-szolgáltatásra, belföldi utazásszervezésre (előre összeállított utazási csomagokra),gyógyfürdő- és strandbelépőre, illetve a szálláshely-szolgáltatással egyidejűleg a szálláshelyen igénybe vehető bármely szolgáltatásra; a vendéglátás alszámlát éttermi és mozgó valamint egyéb vendéglátásra (például házhozszállítás, közétkeztetés), gyógyfürdő- és strandbelépőre, illetve a szálláshely-szolgáltatással egyidejűleg a szálláshelyen igénybe vehető bármely szolgáltatásra; a szabadidő alszámlát egészségügyi szolgáltatásokra, kulturális programokra, állatkerti és vidámparki belépőre, sport, szabadidős és wellness tevékenységekre, sportrendezvények részvételi díjára, fürdők és élményparkok igénybevételére, belvízi séta- és kirándulóhajókra, idegenvezetésre és szálláshely-szolgáltatásra használhatják fel. A szálláshely-szolgáltatás,a gyógyfürdő- és strandbelépő a SZÉP-kártya mindhárom alszámlájáról fizethető.

Munkáltatóként lehetősége van egyszerű, kényelmi szolgáltatásunk igénybevételére szerződni, melynek köszönhetően az OTP SZÉP Portál (www.otpportalok.hu) felületen lekérdezhetik, és egy egységes szerkezetű állományban megkaphatják a munkavállalóik SZÉP-kártya számlaszámait. A SZÉP-kártya szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződést a munkavállalókkal szükséges megkötnie az OTP Pénztárszolgáltató Zrt.-nek.

A szerződéskötés megkönnyítése érdekében a szerződéses adatokat kitöltheti honlapunkon is.

A szolgáltatás díjmentes.

Ha Ön már szerződött Munkáltatónk, a bejelentkezést követően egy excel állományban kell feltölteni a Portálra munkavállalóik meghatározott adatait, melyet a számlaszámokkal kiegészítve ad vissza a Portál. Csak azon munkavállalók esetében lehetséges a számlaszám átadása, akik rendelkeznek OTP Széchenyi Pihenőkártya keretszerződéssel.

Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. évek óta meghatározó szereplője a hazai Cafeteria piacnak. Új fejlesztéseink révén nemcsak szolgáltatni tudjuk  termékeinket, hanem OTP Cafeteria szoftverünkkel a nyilatkoztatáshoz szükséges cafeteria adminisztrációt is segítjük. Az alábbi videón bemutatjuk az OTP Cafeteria szoftver működését. Video megtekintése
 

template_error_txt